• info januar og februar

04/01/2018

Hei og godt nytt år til alle sammen:)

Vi hadde en fin, men også annerledes desember i barnehagen.

Tirsdag 19. desember fikk vi den triste beskjeden om at Kasper hadde sovnet stille inn. Det ble sendt ut skriv til dere foreldre og her i barnehagen hadde vi bilde av Kasper fremme. Fjerde juledag var det en nydelig begravelse for Kasper i Vang Kirke og etter dette fulgte vi Kasper til hans hvilested på Hol gravlund. En nydelig avsluttning på et alt forkort liv. Vi vil alltid bære Kasper i våre hjerter.

Desember var preget av mye innetid da det var veldig glatt ute i barnehagen. Desverre, men sikkerheten går først. Vi hadde mange fine stunder hvor vi lagde julegaver til dere, hørte på julemusikk, 2-åringene fikk også litt innføring i juleevangelie og vi bakte. Akkurat slik en desember måned bør være på en småbarnsavdeling.

Tusen takk for at så mange hadde anledning til å komme både på nissefesten ute i barnehagen og på Lusia og julefrokost. Dette synes vi er hyggelige tradisjoner som vi kan dele med dere. Vi hadde også en veldig hyggelig grøtfest rett før jul med juletregang, nisse grøt og tenk, nissen hadde vært her med pakke til oss også.

Januar begynner med masse snø og vi boltrer oss så godt vi kan ute. Det er fantastisk, selv om mange er ferdig etter 10 minutter.

I januar og februar vil vi fokusere på språk og på vann/is/snø.

mnd planen kommer i løpet av neste uke.

I uke tre kommer det studenter igjen i barnehagen.

Vi ønsker dere alle noen flotte vinteruker.

Hilsen oss damene på hare

• info november og desember

07/11/2017

edf40wrjww2utHPContent:FullText

Hei.

Ja da er vi allerede godt i gang med november og håper på lange, fine og tørre dager:)

Oktober var en regnfull og våt måned, men med masse god lek både ute og inne. Vi ser nå at ungene begynner og opparbeide seg gode lekerelasjoner over kortere tid. Noe som er helt normalt for denne aldersgruppen. Vi jobber masse med det å dele på leker, det å være sammen i en lek og det å være god mot hverandre. Vi har valgt å ha noen formiddager inne. Her leker ungene på en helt annen måte en ute og det er lettere å jobbe med relasjonsbygging.

25. oktober var DEN store dagen i barnehagen. Da var det FORUT aksjon. I år samlet vi inn penger til Sri Lanka og vi tok inn ca 16000 kr. Tusen takk til dere alle som var med og støttet aksjonen. Dette er også et prosjekt som engasjerer hele barnehagen og vi har mye glede av både musikken og filmen.

I november begynner vi med julegavehemmeligheter. Dette er en veldig spennende tid og vi vil bruke god tid på alle prosjektene våre:). Vi har også adventskalender i barnehagen. Den består av pepperkakedamer/menn/griser. alle ungene får med seg en hjem i løpet av adventstiden.

Adventstiden er en viktig tid i bhg hvor vi formidler den norske juletradisjonen. Vi synger julesanger, forteller juleeventyr og vi forteller juleevangeliet på en barnlig måte. Dette er viktig for å ta vare på den norske kulturarven vår. Vi har julekrybbe og julekalender. Innholdet i julekalenderen er rekvisittene til julekrybba.

Førjulstiden i barnehagen er preget av ro, litt dempet belysning, litt pynt og julegavelaging og andre formingsaktiviteter og lukten av nybakte julekaker + at her skal deigen smakes på:). Og som tradisjon tro våkner solvangnissen fra loftet 1. desember og dere vil møte han hver morgen, ute, i hele desember. Dette er stas for ungene så levering kan ta litt lengre tid:)

6. desember kl 17 er det nissefest i barnehagen ute, for foreldre og barn. Egen info vil komme.

13. desember kl 0800 er det Lucia og julefrokost i barnehagen for foreldre og barn.

21. desember feirer vi at sola snur og har grøtfest for personalet og ungene  har barna en nisselue eller noe rødt er det hyggelig om de har på seg det. Denne dagen blir det gang rundt juletreet og kanskje kommer nissen.

VI ØNSKER DERE ALLE EN RIKTIG GOD NOVEMBER OG DESEMBER OG EN FØRJULSTID PREGET AV RO OG GODE STUNDER:)

Hilsen fra alle oss på hare